maart 2013
Inhoud
 Stripdagen 2013
Open dag 2013
Eindpresentatie Art Direction
Infographic congres 2013

klik hier voor een webversie.

 
Stripdagen 2013

De Stripdagen 2013 vinden op zaterdag 9 en zondag 10 maart van 10.00 tot 17.00 uur plaats in de Evenementenhal Gorinchem te Gorinchem.
Het Art & Design College presenteert tijdens deze stripdagen het werk van cursisten van de cursus Illustreren voor kinderboeken, de cursus Infographics en het opleidingtraject Illustreren. De Masterclass tekenen en schilderen wordt eveneens onder de aandacht gebracht.
De beurs is een bezoek meer dan waard. Tal van inspirerende activiteiten staan gepland en er is onwaarschijnlijk veel te zien. Van het werk van de 'grote' striptekenaars tot Tabletpublishing van strips.Kijk voor alle informatie op deze link.
De stand van het Art & Design College is te vinden onder de naam Grafisch Lyceum Utrecht, standnummer 291. Xantha Iris Vorst en Ingrid van der Sleen kunnen je daar alles over alle cursussen en opleidingstrajecten vertellen en laten zien. Voor alle grote en kleine illustratoren, striptekenaars en kunstenaars.
Parkeren bij Evenementenhal Gorinchem is helemaal gratis. Voor en links en rechts naast het gebouw is voldoende parkeergelegenheid.
Kom je met de trein? Tussen Station Gorinchem en Evenementenhal Gorinchem rijdt op zaterdag en zondag een mooie grote gele Amerikaanse schoolbus.
De eerste rit is om 09.45 uur vanaf Station Gorinchem. De laatste rit vanaf Evenementenhal Gorinchem is om 17.45 uur. Een kaartje kost 1,50 euro.
  Naar boven   
 
Open dag 2013

Aanstaande zaterdag 9 maart is er van 10.00 tot 15.00 uur open dag in het Grafisch Lyceum Utrecht. Het Art & Design College geeft op deze open dag voorlichting over de avondcursussen, opleidingstrajecten op zaterdagen en avonden en de verschillende gespecialiseerde trainingen. Van Tablet-publishing, via Edge tot de 3-jarige avondopleiding Grafisch Vormgeven. Maak deze dag een gerichte keuze uit een van de 60 verschillende cursussen! Er is veel materiaal van cursisten te zien waaronder inspirerende campagnebeelden van cursisten Art Direction en Motion Graphic Design.
Enthousiaste docenten staan klaar om je alle informatie te geven om tot een juiste keuze te komen. Je bent aanstaande zaterdag van harte welkom!
  Naar boven   
 
Eindpresentatie Art Direction

Afgelopen maandag, 25 februari, vond in het Louis Hartlooper Complex de eindpresentatie van de cursus Art Direction fase 1 plaats. De verschillende creatieve teams presenteerden op overtuigende en professionele wijze hun crossmediale campagnes voor de Kuipers Oranjebitter.
Gastdocent en Creative Director Marcel Groen [die van de KLM-zwaan] was onder de indruk van het niveau en de gedrevenheid van zowel de cursisten als docenten om te komen tot deze indrukwekkende presentaties die 'stonden als een huis'. Naast de presentatie van de creatieve concepten van het campagnewerk werden de verschillende opdrachten, welke gedurende de cursus gemaakt waren, gepresenteerd in even indrukwekkende portfolio's.

De cursisten waren erg enthousiast over de cursus en denken na over de volgende stap: de cursus Art Direction fase 2 waar het zwaartepunt nog meer op de conceptuele kant van het art directionele ligt.
  Naar boven   
 
Infographic congres 2013

Afgelopen vrijdag 1 maart vond in Figi in Zeist het jaarlijkse Infographic congres plaats met als thema dit jaar 'The Infographic Experience'. Informatiedesign: van papier tot tablet, van boek tot blockbuster en van virtual tot reality. Jan Bonjer, hoofdredacteur van het FD, was gastheer bij dit zesde infographic congres in Zeist.
Bonjer zit aan de vooravond van een grote restyling bij het FD, waar infographics - geïntegreerd in de vormgeving - een nog prominentere rol krijgen. Verder sprak Alberto Cairo, wiens wetenschappelijke standaard vorig jaar is verschenen (’the functional art’). Hij is een van de grondleggers van de infographicredactie bij het Spaanse El Mundo.
Het Art & Design College, Grafisch Lyceum Utrecht verzorgde dit jaar wederom de tentoonstelling van alle infographics.
De cursus Infographic van het Art & Design College [20 weken, 1 avond per week] gaat onder de bezielende leiding van Frédèrik Ruijs deze maand weer van start.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief