september 2012
Inhoud
 Open avond
Utrechtse karaktermaand
Seminar Tablet Publishing met InDesign

klik hier voor een webversie.

 
Open avond

Je bent aanstaande maandagavond 10 september van 18.30 tot 21.00 uur van harte welkom op de open avond van het Art & Design College. Je krijgt op deze avond alle informatie over de cursussen en trainingen zoals: opleidingstraject DTP, Grafisch vormgeven, Motion Graphic Design, Webdesign & publishing, Illustreren en Handboekbinden. Ook kun je deze avond informatie krijgen over de cursussen App's, Cinema 4D, Social Media, Tablet Publishing, ePubs en app's. Speciale aandacht zal er deze avond gegeven worden aan de driejarige avondcursus Grafisch vormgegeven. Deze avondcursus zal op 24 september aanstaande van start gaan.
Enthousiaste vakdocenten van de verschillende cursussen geven je graag antwoorden op al je vragen. Er is nogal het een en ander aan het veranderen binnen het vakgebied dus een goed moment om je te oriënteren op je mogelijkheden. Er is veel te zien en te horen en misschien wordt deze avond wel de aanleiding waarom je komende maanden wat minder vaak thuis bent...
  Naar boven   
 
Utrechtse karaktermaand

Sinds 2005 geven Utrechtse grafisch vormgevers op bescheiden wijze invulling aan het fenomeen 'De Utrechtse karaktermaand'. Uitgangspunt van deze karaktermaand is om typografie voor mensen buiten het vakgebied onder de aandacht te brengen. Typografie van de straat zogezegd. Niet alles is immers Verdana of Arial. Door in de maand september op bijzondere wijze aandacht te vestigen op 'de typografie van het dagelijks leven' wordt typografie door een bredere groep meer en meer gewaardeerd. De 'Utrechtse karakterwandelingen', de 'karakter-readings', het 'Utrechtse alfabet' en de 'karakterwenskaarten' zijn hier enkele voorbeelden van.
Het Art & Design College wil hier in deze maand ook graag invulling aan geven en nodigt je uit om een poster te ontwerpen met als thema 'Utrechtse karakters'.
De invulling is vrij maar typografie vormt natuurlijk het belangrijkste onderdeel.
Je kunt je ontwerp van jouw poster op het formaat van 50x70 cm als 300 dpi [cmyk] pdf tot uiterlijk 1 oktober opsturen aan Anita Stroes [ astroes@glu.nl ]. Wij zorgen er dan voor dat deze mooi uitgeprint wordt. Alle inzendingen worden op 22 november op ID2012 [de inspiratiedagen voor creatieven] in het atrium van het Grafisch Lyceum Utrecht op de Vondellaan tentoongesteld.
  Naar boven   
 
Seminar Tablet Publishing met InDesign

Donderdagavond 4 oktober zal Aad Metz, auteur van het nieuwe [complete] boek InDesign CS6 en docent aan het Art & Design College, je alles vertellen en laten zien over het publiceren vanuit InDesign voor tablet-uitingen. Het beloofd een zeer inspirerende en leerzame avond te worden!
De toegang is [in het kader van het kennisdelen] gratis. Het seminar zal van 19.00 tot 21.00 uur plaatsvinden in de collegezaal van het Grafisch Lyceum Utrecht.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief